Dagens låt 30/9



Jag känner mig bedrövligt seg idag. Då behövs det något extra som kan få fart på en.

Primal Scream-Country girl

Dagens låt 29/9



Det här låten gjorde så att jag fick upp ögonen för Social Distorsion. Detta fantastiska band som egentligen inte släppt ett dåligt album. Vad vore t ex. Backyard Babies utan SD?
Kolla även in When the angels sing

Social Distorsion-I was wrong

Fel av mig, svenska folket har inte dålig smak

För några dagar sedan skrev jag skämtsamt såhär.

Jag hittade precis detta på Ekwalls blogg. Saxat från bloggen
Intressant att veta.
Den där allsvenska hockeymatchen...jag tror det var Växjö-Västerås...som gick istället för Inters match häromdan (Intermatchen sändes i efterhand) drog nytt rekord på TV4 Sport, 65 000 tittare.
Det är mer än dubbelt så mycket som italienska ligamatcher har haft i TV4 Plus, en kanal som kan ses av många fler.
Det ska aboslut inte ses som en ursäkt, det är klart som fan det skulle kunna gå o lösa så att vi hade kunnat sända italienska matchen live ändå.
Men det kan vara viktigt att veta.
Så här långt drar den italienska ligafotbollen en väldigt liten skara engagerade tittare o de har fått fetstryk av ishockeymatcher från suspekta hockeyrinkar ute i skogen.
Jag är själv lite smått bedrövad över detta faktum, men så är det.

Trist bara att VIK åkte på säsongens första förlust.


Favoritlåtar 28/9-07

Eddie Vedder-Society, Guaranteed
Kent-Min värld, Alla mot alla
Mark Knopfler-Heart full of holes
Lars Winnerbäck-Innan mörkret faller, Jag fattar ingenting, Tidvis
The Wildhearts-29 x the pain
Bad Religion-Dearly beloved
R.E.M-Find the river
The good, the bad & the queen-Green fields

Dagens låt 28/9



Här är första smakprovet från Mando Diaos nya album. Jag hoppas mycket på det.

Mando Diao-If I don´t live today, then I might be here tomorrow

MTV2

Av någon anledning har vi nu alla kanaler, måste blivit något fel på kortet, får se hur länge det håller i sig. En bra sak med det är att man då kan se MTV2. Jag har funderat på att skaffa den som extrakanal ibland eftersom de spelar en hel del bra rock på kanalen. Synd att man inte kan byta ut vanliga MTV mot MTV2. Jag är allergisk mot musiken som spelas på MTV. Jag skulle t o m hellre ha en kanal som bara spelade schlagers än det där r&bskvalet.

Blur

Läser i Aftonbladet att Damon Albarn tvekar om en återförening av Blur. Resten av bandet vill göra en sista platta men så länge Albarn är osäker blir det inget. Tråkigt tycker jag. Ett helt album med Blur skulle garanterat innebära några bra låtar i alla fall. Här är Blur när de är som allra bäst.

Dagens låt 27/9



Idag kom Immagine In Cornice med posten. Det firar vi med att Pearl Jam får vara dagens låt. Inspirerad av Lars Winnerbäcks låtar om förlorad kärlek tar jag fram den ultimata break uplåten. Winnerbäck kommer aldrig i närheten av det här. Det här är dessutom min favoritversion av låten.

Pearl Jam-Black(unplugged)

TV4 sport

Ser på Aftonbladet att ca 80% hellre vill se Inter än VIK hockey, det slutgiltiga beviset på att Sverige har dålig smak...Skönt att TV4 sport har bättre smak då.

Winnerbäck!

Daugava. Oj vad bra den är. Precis vad jag hoppats på. Bästa spår efter två lyssningar är Jag fattar ingenting och Tidvis(vilka texter). Jag gillar verkligen Winnerbäcks texter, han krånglar inte till det men det blir ändå otroligt vackert. Skönt med en hjälte som leverar det man hoppats på!


Dagens låt 26/9



Queens of the stone age-Go with the flow

Låten är tagen från det fullständigt lysande albumet Songs for the deaf från 2002. Jag tycker inte qotsa har lyckats följa upp det albumet än. Senaste plattan Era Vulgaris har sina stunder men är nog ingenting jag kommer plocka fram om ett år direkt.
En annan riktigt bra låt med qotsa är Lost art of keeping a secret.

Dagens låt 25/9



Pulp-A little soul
Av alla brittiska band som kom fram på 90talet gillade jag Pulp bäst. Jag tyckte och tycker fortfarande att Jarvis Cocker kanske är den allra coolaste pop/rockstjärnan.
Som många andra fick jag upp ögonen för Pulp med Common People och albumet Different class. Bandet hade då hållit på i ca 15år. Mitt favoritalbum är This is hardcore som kom 1998. Dagens låt är hämtad därifrån.

Kolla in den här ganska roliga videon också och se hur många bad cover versions ni känner igen.

Citatet

"Damfotboll är som V75 med kossor"-Gert Fylking

Något säger mig att det kommer bli liv om det här, men det var väl det som var syftet.

Idol-Daniel

Jag hamnade framför Idol ikväll. Det var rätt kass fram till den siste deltagaren, han hette Daniel. Han hade kaptensbindel på armen, körde Thåströmmoves med händerna och sjöng fantastiskt vackert. Han hade också valt en riktigt bra låt, The scientist av Coldplay. Hoppas han vinner hela tävlingen.

Det tråkiga för Daniel är att han då  kommer kallas för Idol-Danne och kommer få åka runt i Sverige och spela på Rixfmfestivaler. Synd, han är värd något mycket bättre

Inter har snyggast matchtröjor

image1

Konstigt att aldrig Englands landslag kommit på den här idén. Tröjan är grymt cool.

Dagens låt 24/9



Min favoritlåt av Audioslave, lyssna på Tom Morellos solo i låten också. Han måste vara en av de bästa gitarristerna någonsin. Videon är inte så tokig heller för den delen.

Audioslave-Doesn´t remind me

Veckans underhållning

Den här veckan ser riktigt rolig ut. Ikväll är det premiär för Dexter på TV6, får se om serien motsvarar mina förväntningar.

På onsdag släpper Lars Winnerbäck sitt nya album Daugava. Hörde några låtar från albumet på radio och de låter ganska exakt som jag förväntat mig(alltså riktigt bra).Här kan du lyssna på en av låtarna på albumet. 

Samma dag kommer även Pearl Jam dvdn Immagine in Cornice som jag skrivit om tidigare, kommer också bli en riktig höjdare.

På onsdagkväll har hela Sverige chans att njuta av VIK hockey då deras bortamatch mot Växjö sänds på TV4sport. Det blev seger igår igen och VIK har inlett serien med tre raka segrar och ligger tvåa i tabellen.

Dagens låt 23/9



Jag är en sån här nörd som gillar att göra listor av allt möjligt. Jag och en kompis har varje år runt jul en skivkväll där vi listar årets album och låtar(och spelar upp dem självklart), otroligt kul är det. Här är låten som toppade min lista 2005

Coldplay-Fix you

Dagens låt



Det här en av världens bästa låtar, tröttnar aldrig på den. Pinkerton är dessutom ett av 90talets allra starkaste album. Jag känner att jag snöat in mig i 90talet den här veckan, känns rätt bra.

Weezer-The good life

Rock band

Ibland skulle det vara roligt att vara 12år igen. Kolla här.Eller...ska jag vara helt ärlig skulle jag tycka det där spelet vore hur roligt som helst nu med.

Årets besvikelser

Jag tycker skivåret 2007 varit riktigt bra hittills och än finns det en del att se fram emot. De har varit en del besvikelser också. Topp 3:

1. The Ark-Prayer for the weekend
 
Albumet var inte alls det jag hoppades på. Lyssnade på det kanske fem gånger innan jag ställde in det i hyllan, där det fortfarande står kvar. Tror aldrig jag kommer ta fram det igen.

2. Moneybrother-Mount Pleasure
MP blev tokhyllat i kvällstidningarna och jag förstår inte varför. Det finns som vanligt när det gäller Moneybrother ett par bra låtar, några varken eller och några som är skräp. Live är Moneybrother fortfarande en upplevelse, men nu har jag gett upp att de släpper ett helgjutet album.

3. Smashing Pumpkins-Zeitgeist
Jag älskar Tarantula och That´s the way (my love is) men resten håller tyvärr inte samma klass. Albumet är absolut inte dåligt på något sätt(skulle nog ge det 3av5 i betyg), men jag hade hoppats på något mer.

Vad finns kvar att hoppas på då? För mig handlar det främst om nya Kent, Winnerbäck och Mando Diao. Jag tror mest på Winnerbäck och jag tror att Kent tyvärr kan hamna på besvikelselistan(hoppas jag har fel).


Dagens låt



Jag lyssnade en hel del på Therapy när jag gick på gymnasiet, var väl Screamager som gjorde att jag började lyssna på dem. Albumet Troublegum är nog ett av de album jag spelade flest gånger under första delen av 90-talet. Sedan glömde jag bort Therapy i ett par år, men så 1998 släppte de denna pärla. Den håller än.

Therapy-Lonely, Cryin´,Only

Boktips tack!

Jag har alltid läst ganska mycket böcker, men sedan vi fick barn har det sjunkit drastiskt. Nu är jag otroligt sugen att sluka så många böcker jag hinner. Har tänkt att prova GW Perssons bok Faller fritt som i en dröm. Är det någon som läser det här som har något bra boktips så blir jag jätteglad, kan vara vad som helst.

Dagens låt



Oasis kanske bästa låt Sunday morning call från den annars hopplösa plattan Standing on the shoulder of giants. Bra video är det också, gillar Gökboettemat, passar bra in med texten till låten.

Welcome to the jungle

Seger igen, 4-2 den här gången efter en riktig grismatch. Introt var bäst ikväll. Grabbarna äntrar isen till ljudet av Star Wars som efter ett tag går över i Welcome to the jungle. Samma intro(det var bara gnr då) som för 20år sedan då de gick upp i Elitserien förra gången, kanske ett gott tecken?
Tråkigast var att jag hörde ett rykte att VIKs lagkapten Patrik Juhlin klev av isen med hjärtproblem, hoppas verkligen inte det stämmer.

Dagens låt



Dagens låt är I don´t want to grow up med underbara Ramones

Dexter

Jag har hört så mycket bra om Dexter, seriemördaren som mördar andra seriemördare. Serien har blivit hyllad i tidningar och bland vänner och bekanta. Hörde att den skulle börja gå på TV6(jag har inte canal+ där första säsongen redan gått). Så tittar jag i tvtablån och ser att den börjar kl.23 på måndag. Vill de inte att någon ska se serien eller? Vem sätter sig ned och ser en serie som börjar kl.23? Varför ens göra en massa reklam på busshållplatser och liknande?

Come back



Ännu en av mina favoritlåtar. Come back med Pearl Jam från deras senaste album(klippet inleds med Wasted reprise). En Otis Reddingdoftande ballad med en fantastiskt gripande text. Enligt Vedder så är det uppföljaren till Man of the hour(som ni kanske känner igen från filmen Big Fish). I Man of the hour tar personen det handlar om farväl av sin far och går igenom minnen från hans liv. I Come back tar sorgen över och han önskar förtvivlat att pappan kan komma tillbaka.

Champions league

Tisdagkväll och årets tvkrock hemma i vår familj. Flickvännen ska absolut se Desperate Housewives ikväll så jag får åka iväg till en kompis för att se CL. Lika bra det. Här är mitt tips för vilka som går vidare. Gruppsegraren överst.

Grupp A
Liverpool
Marseille

Grupp B
Valencia
Chelsea

Grupp C
Real Madrid
Lazio (Varning för Bremen)

Grupp D
Milan
Benfica (Varning för Sjaktar Donetsk)

Grupp E
Barcelona
Lyon

Grupp F
Manchester United
Roma

Grupp G
Inter
CSKA Moskva

Grupp H
Sevilla
Arsenal


Berglund

Läser i Aftonbladet att Patrik Berglund spelar i samma kedja som Paul Kariya ikväll. Stort för Berglund. Man får väl säga lycka till, men inte för mycket...

Dagens låt



Manic Street Preachers är ett av mina favoritband genom tiderna. Jag trodde de var helt slut efter några ganska usla album, men nu låter de precis som jag vill igen. Här är Autumn Song från albumet Send away the tigers.

50Cent igen



Det finns tydligen fler som inte gillar 50Cents nya något vidare...Skämt åsido så är det här ett klipp från Reading festival där publiken vill se Green Day som spelar efter 50. Sanslöst!

Jerry Hannan

Jerry Hannan hade jag aldrig hört talats om innan jag köpte Into the wild med Eddie Vedder. Hannan har skrivit låten(Society) som jag kapitulerade fullständigt för. Jag ska ta och kolla in honom lite närmare, kan ju inte vara så att han bara fått in en lyckträff med den låten, borde finnas mer som jag gillar.

Ingenting

Var ner på stan och köpte nya singeln med Kent idag. Det svänger rätt mycket faktiskt. Efter första lyssningen kändes låten som det skval reklamradiostationerna pumpar ut, men jag ändrade uppfattning efter ytterligare några lyssningar. Extraspåret Min värld är ändå bättre, så är det ju nästan alltid med Kent.
Ska bli intressant när albumet Tillbaka till samtiden kommer.

Dagens låt



Teddybears Sthlm ft. Iggy Pop-Punkrocker

Seger

VIK vann i alla fall. Skönt med 3 poäng direkt. Skönt också att den rutinerade förstakedjan(Henrik Nordfeldt spelade center där trots allt) gjorde 3 av 5 mål. Viktigt att de kommer igång.

Loser

En kompis ringde till mig i morse. Han ville slå vad. Betsson har en drive nu där man får 25kr att spela för. Den som har mest pengar lördag kl.14 vinner(har båda 0kr vinner den som klarat sig längst). Förloraren bjuder på krogen lördagkväll. Det lät kul tyckte jag(dessutom brukar jag vara mycket mer lyckosam när det gäller odds än min kompis.
Jag tänkte att jag måste få ett mentalt övertag direkt så jag satsade mina 25kr på 6 "säkra" matcher. Västerås vann, Inter vann, Bofors vann, Roma vann, Ljungskile vann men...Malmö!! De ledde med 3-2 till klockan stod på 59.59, då får Växjö in ett slumpskott tydligen.Jag är alltså redan rökt, blir till att slanta upp nästa lördag.

1 jävla sekund!


Dagens låt



Promoe-These walls don´t lie

Society

I ett inlägg för några dagar sedan undrade jag om Bad Religions låt Honest Goodbye är årets bästa. Det är den inte. Fick äntligen Eddie Vedderalbumet Into the wild idag och jag tror att det motsvarar mina förväntningar. Lite svårt att säga eftersom många låtar är väldigt korta, mellan en och två minuter bara. Hur som helst så finns det en låt som heter Society där och den är helt makalös. Vilken text och vilken låt!  Årets låt hittills helt klart(trots att jag bara hört den en dag).


Oh, it's a mystery to me
We have a greed with which we have agreed
And you think you have to want more than you need
Until you have it all you won't be free

Society, you're a crazy breed
Hope you're not lonely without me...


VIKpremiären

Tittade på tvinslaget på VIKs hemsida. Kedjeformationerna ser kanske lite annorlunda ut än vad jag hade trott.

1:a Loppan-Backlund-Julle
2:a Olsson-A.Nordfeldt-H.Nordfeldt
3:e Hedman-Olheden-Holmgren
4:e Sunna-Meijer-Nilsson

Jag hade nog gissat att Henrik Nordfeldt skulle spelat center i 2:a med Olsson och Meijer på kanterna. Nu spelar alltså istället Meijer center i 4:e. Hur som helst ser det ut som tre kedjor som kan producera ganska många poäng och en som kan se till att det är jäkligt tufft att möta VIK. Ska bli kul att se hur det går.

Bloggar om låtar

För er som gillar att läsa om låtar från era favoritband kan jag tipsa om de här sidorna:

R.E.M

Blur

Pearl Jam

Pulp

Nine Inch Nails

Wilco

Pavement

Radiohead

Dagens låt



Faith No More-I started a joke

Into the wild info

Här kan ni läsa Sean Penn och Eddie Vedders egna ord om inspelningen och tanken bakom albumet Into the wild.

1995 all over again



1995 var Life of agony mina största hjältar. Här är Other side of the river.

Tar vi klivet i år?

VIK ser extremt starka ut framåt i år. Centerbesättningen kanske är seriens bästa(MIF kanske är lite vassare..), H Nordfeldt, Berglund, Backlund och Olheden. Dessutom har man Andreas Nordfeldt som gjort riktigt bra ifrån sig på försäsongen. Faktum är att Backlund( om de spelar honom som center) får finna sig i att vara 4:e center eftersom han knappast kommer spela i gnuggarlinen, en roll som är klippt och skuren för Olheden.

Bra ytterforwards finns det också gott om. Ska bli kul att se Loppan tillsammans med Juhlin. Meijer och Olsson borde också kunna skyffla in en hel del poäng. Jag tror även Sunna kommer få ett genombrott i år, det lilla jag sett av honom hittills har varit väldigt positivt. Det var länge sedan jag var så optimistisk inför en ny säsong.

Life Wasted

Här är en anledning att köpa den där Pearl Jam dvdn som jag pratade om för några dagar sedan.
Det finns fler smakprov på Pearl Jams hemsida

Hockeyallsvenskan

Ikväll drar äntligen Allsvenskan i hockey igång. Såhär slutar den:
1.Malmö
2.Leksand
3.Västerås
4.Rögle
5.Björklöven
6.AIK
7.Nyköping
8.Växjö
9.Borås
10.Almtuna
11.Oskarshamn
12.Bofors
13.Sundsvall
14.Nybro
15.Hammarby
16.Huddinge


Här är ett rätt ok mål av Patrik Berglund från förra året.


Favoritlåtar 14/9-07

Richard Hawley-Valentine
Eddie Vedder-Hard Sun
Smashing Pumpkins-That´s the way (my love is)
Dinosaur jr-Almost ready
Florence Valentin-Pokerkväll i Vårby gård
Jack Ingram-Measure of a man
Foo Fighters-The Pretender


Dagens låt



Nicola Sarcevic- Lovetrap

Zlatan

Jag fick boken Zlatan är Zlatan av min svärfar i födelsedagspresent i somras och blev glad eftersom jag hade läst mycket bra om boken. Jag blev dock väldigt besviken när jag läste den, kom på mig själv flera gånger att jag blev uppretad av delar av innehållet. Värst var alla kommentarer av Ralf Edström, han var rent löjligt negativ hela tiden. Allra värst var när han sa att Zlatan på sikt är skadlig för svensk fotboll eftersom han gör att dagens barn och ungdomar hellre dribblar än passar. På tal om dribblingar...




Girls in their summer clothes

Jag hörde Girls in their summer clothes med Bruce Springsteen idag, riktigt bra låt. Han har tagit melodin till låten från någon annan låt och jag kommer inte på vilken. Är det någon som vet vore jag tacksam om ni berättar.
Hoppas hela albumet Magic är lika bra.

Dagens låt



The Replacements- Achin` to be (kanske deras bästa)

Kanye West vs. 50Cent

Det stora kriget mellan dessa två hiphopsnubbar. Jag har lyssnat på albumen nu och båda suger. Ska man trissa upp intresset inför skivsläpp måste man ju ha något att komma med (tänk Blur- Oasis i mitten på 90talet).
50Cent sa att han skulle lägga av om han säljer mindre än West, jag tycker båda kan lägga ned.

Unplugged in Sweden

Jag kom över en bootleg för några veckor sedan.Det är inte ofta, rättare sagt aldrig jag blir avundsjuk, jag är inte lagd åt det hållet. men.....Jag är grymt avundsjuk på de lyckliga själar som var på den här spelningen. Chris Cornell gjorde tydligen en akustisk spelning i Stockholm i våras, bara Chris och en gitarr. Vilken otrolig röst han har! Skulle betalat mycket för att ha sett det live. Här är låtlistan

1. Doesn´t remind me (Audioslave)
2. Like a stone (Audioslave)
3. Wide awake (Audioslave)
4. Fell on black days (Soundgarden)
5. Be yourself (Audioslave)
6. Billie Jean (Michael Jackson)
7. Original fire (Audioslave)
8. Redemption song (Bob Marley)
9. Peace, love & understanding (Elvis Costello)
10. All night thing (Temple of the dog)
11. Blak hole sun (Soundgarden)
12. Call me a dog (Temple of the dog)
13. Thank you (Led Zeppelin)


Man kanske kunde tagit bort någon Audioslave och lagt till Say hello 2 heaven och någon mer av Soundgarden. Faktum är dock att om jag skulle sätta mig ned och göra en lista över mina favoritlåtar skulle flera av ovanstående komma med. Att få höra dessa i akustiska versioner är i vissa fall helt magiskt. Det blir inte så mycket bättre än det här.

Little Britain

Måste slå ett slag för världens roligaste tv-serie. Jag skrattar så jag gråter stundtals.

Honest Goodbye igen(hittade ingen länk igår)


En gammal goding


Patrik Berglund

Det är inte annat än att man blir lite orolig när man ser hur bra det går för Berglund i St Louis Blues talanglag. 8 NHLklubbar har skickat talanglag till en cup i Traverse City. På fyra matcher skrapade Bulan ihop 4mål och 6ass och vann poängligan i hela turneringen. Det skulle vara en ren katastrof för VIK om han försvinner redan i år. Tungt att tappa sin förstecenter bara dagar före seriestart. Nu tror jag ju iochförsig att han inte tar en plats i NHL redan i år, men sånt här spel kan ju knappast försämra hans chanser.


Linus Morin

Mitt kära Västerås IK har värvat en ny back. Jag har verkligen noll koll på honom men det sägs att det ska vara en offensiv spelskicklig back. Vi får hoppas att så är fallet för det är verkligen något VIK saknar.
Här är lite fakta om Linus.

Davis Cup

Många tycker kanske att det var konstigt att Pim Pim togs ut i den svenska truppen inför semifinalen mot USA nästa helg. Jag tycker det var helt rätt. Han är den enda svensk som har plusstatistik mot både Roddick och Blake.
Visst, han har varit skadad i ett år nästan och det kan bli en totalflopp, men samtidigt ska man komma ihåg att varken Thomas Johansson eller Björkman har en chans mot de båda amerikanerna.
Det har förmodligen inte Pim Pim heller, men han har en extremt hög högstanivå, så får han allt att stämma kan han greja en av matcherna i alla fall.

Årets låt?

Honest Goodbye med Bad Religion.

En fantastisk låt som är baserad på Truman Capotes bok In cold blood.
1959 blev Herbert Clutter, hans fru och två barn mördade av två unga män från Kansas. Capote ägnade sex år av sitt liv till att skriva om brottet. Den handlar om två individer som tillsammans kan utföra ett så hemskt dåd, något som de inte skulle klarat av var och en för sig.

Honest Goodbye har två verser, första handlar om ena mördaren (Hickock), den andra om andra mördaren (Smith). Refrängen är utfrågningen.

Rekomenderas varmt.


Immagine In Cornice

Jag beställde nya dvdn med Pearl Jam idag. Den sammanfattar bandets spelningar i Italien i somras. Hoppas den håller, men det är ett ganska "säkert" köp. Själva grejen med Pearl Jam är ju inte deras fullängdare utan deras konserter.

Kan även tipsa om den här skivan trots att jag bara hört ett spår ännu. Jag har enorma förhoppningar på den och hoppas den blir topp5 när jag sammanfattar skivåret i december.


Välkommen

Min blogg kommer mest att handla om musik och sport som är mina stora intressen. En och annan vardagsbetraktelse hoppas jag kunna få med också. Hoppas ni gillar den...

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se