Årets sämsta album

Magnus Uggla-Pärlor åt svinen

Jag ska börja med det positiva. Du och jag mot hela världen är en mycket bra låt. Hade resten av plattan hållit samma klass hade den fått toppbetyg. Nu är det tyvärr den enda bra låten. Resten är mer eller mindre dynga.
Coverbandens förlovade land
är nog sämst, men det är jämnt skägg med flera andra låtar.
Populär är han i alla fall, Uggla har en av Sveriges mest lästa bloggar, en mer eller mindre utsåld turné och bra försäljningssiffror. Det förändrar dock inte att albumet får bottenbetyg. Jag är inte intresserad av låtar som handlar om att man borde börja träna, kärlekstörstande ensamstående pappor, klimathotet som något positivt då man slipper åka till Thailand mm. Trams, som Aftonbladet skrev. Tur för Uggla att majoriteten av svenskarna tycker bättre om den.


Kaiser Chiefs

Perfekt inledning på veckan!Kaiser Chiefs-I predict a riot

Årets svenska album nr.1

The Hives-The Black&White album

Jag blev totalt golvad av den här plattan när den kom i höstas. Måste säga att jag inte trodde den skulle vara så bra eftersom jag tycker att de tidigare albumen är ganska svajiga. Några riktigt bra låtar, men också ganska många som man hoppar över. Det här albumet är mycket jämnare, det finns två som jag inte gillar, Giddy up och den andra som jag tjatar om så fort jag sett eller hört Hives. Resten av plattan är en ren njutning. The Hives har allt, attityden, låtarna och scenshowen. De förtjänar att slå rejält.

Bästa spår:You dress up for armageddon, Tick, tick, boom, Try it again och Return the favour

image6

Eddie Vedder Grammynominerad

Eddie Vedder har blivit nominerad till en Grammy i klassen Best Song Written For Motion Picture, Television Or Other Visual Media. Låten det handlar om är Guaranteed från soundtracket till filmen Into the wild. Ett bra val av låt, jag tycker det är en av årets allra bästa låtar.

Vedder har även blivit nominerad till en Satellite award, fast med låten Rise. Jag har ingen koll på vad det är men det är Intenational Press Academy som står bakom.

Regn

Rain, I don´t mind sjunger de, men det gör jag. Jag är så otroligt less på vädret. Fan, det är 7:e december och det strilar ner ute och har gjort så i tre dagar. Snow, I don´t mind!

Hur som helst, här är en av Beatles mest underskattade låtar


Årets svenska album nr.2

Kent-Tillbaka till samtiden

Den här skivan har gjort en märklig resa. Från början gillade jag den inte speciellt mycket alls, bara några enstaka låtar. Efter några lyssningar satte sig fler och fler låtar, och nu tycker jag den är helgjuten. Det är egentligen bara Ingenting som jag inte gillar så mycket, fast den är ju inte dålig heller egentligen...
Det finns några riktiga höjdare på plattan. LSD, någon är bäst, tätt följt av Columbus(som släpptes som singel 5:e december). Jag tror även att det här är albumet som kommer få längst livslängd av alla album som släppts i år. Det blir bara bättre och bättre för varje lyssning.

Om man rankar Kents album hamnar Tillbaka till samtiden som nummer två. Såhär skulle min lista se ut.
1.Hagnesta Hill
2.Tillbaka till samtiden
3.Isola
4.Du&Jag Döden
5.Vapen&Ammunition
6.Verkligen
7.KentVedder-Petty The Waiting

Det spelar ingen roll vilka Eddie Vedder spelar med, han höjer varje låt minst tre snäpp. Denna gång Tom Pettys The Waiting


Årets svenska album nr.3

Lars Winnerbäck-Daugava

Det här är nog en av de skivor jag spelat mest i år. Den är rakt igenom jämn, finns egentligen inte ett dåligt spår. Favoriterna har hela tiden ändrats, från början var det Jag fattar ingenting och Tidvis, nu är det nog snarare Jag har väntat på ett regn.
Jag gillar verkligen Winnerbäcks sätt att skriva texter. Han skriver så att de flesta kan känna igen sig och det är nog därför han blivit så otroligt folkkär. Det går hem både hos ensamstående 40åriga mammor och deras 17åriga ungdomar. 
Jag kollar in p3s hemsida, de har något som heter Svenska popcupen där man får rösta på sin favorit. Winnerbäck är i final mot Kent och senast jag kollade så ledde Winnerbäck.
Det här är definitivt en platta som man kommer plocka fram med jämna mellanrum även nästa år.

image5


Hives

Hives på Annexet igår. Förmodligen den bästa konsert jag sett med ett svenskt band. Jäklar vad de levererar!Howlin´ Pelle är underbart kaxig. Jag gillar ju senaste albumet, men låtarna exploderar live. Jag har fortfarande svårt för T.H.E.H.I.V.E.S och den lyfter inte direkt igår heller. Man kan undra varför man väntat 31år för att se Hives, det borde jag gjort mycket tidigare.
Bästa låtar: Main offender, Walk idiot walk och Try it again
Här är en recension från Aftonbladet.


Rome

Jag ägnar kvällarna åt att titta på Rome. Det är kanske den bästa serien som någonsin gjorts. Synd att det bara blev två säsonger. Man kan se säsong2 på canal+ nu, men det är alltid bättre att köpa boxen så man slipper vänta en vecka mellan varje avsnitt. Jag kommer verkligen sakna alla karaktärerna, intrigerna och de otroligt snygga miljöerna.

image4

Band of horses

Den här helgen har jag uteslutande lyssnat på Band of horses. Albumet Everything all the time är verkligen det enda man behöver just nu. Här är låten The Funeral.Årets svenska album nr.4


Ken-Äntligen hemma

Ännu en rejäl överraskning. Jag är väl heller inte direkt målgruppen för Ken, men det går inte att blunda för hur bra Äntligen hemma är. Ken är överlägsen när det gäller svenska hiphopartister, det är bara Looptroop som kan mäta sig med honom tycker jag. Äntligen hemma är nästan rakt igenom bra, finns kanske 2-3spår som jag brukar hoppa över. Intressanta texter som kombineras med snygga beats och högklassig rap, det är såhär det ska låta!

Bästa spår: Sthlm city, Cutta dom, Äntligen hemma och 2000taletTa det lugnt

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se