Årets svenska album nr.5

Eldkvarn-Svart blogg

En av årets stora positiva överraskningar. Kanske inte rakt igenom helgjuten men topparna på plattan gör att den tar en femte plats på årets lista. Den allra bästa låten, Fulla för kärlekens skull(som ni kan lyssna på här nedanför), är deras bästa låt någonsin. Ja, bättre än Alice, Kärlekens tunga, Pojkar, pojkar och de andra. En annan favorit är Blues för Bodil Malmsten, vilken text! Jag älskar den där typen av berättande låtar. Albumet är suveränt producerat av Jari Haapalainen som ska ha en del av äran. Han lyfter redan bra låtar ytterligare ett snäpp.

Bästa spår: Fulla för kärlekens skull, Ett litet finger, Blues för Bodil Malmsten, Min systers karnivalShut your mouth!

Vill tipsa om en mycket bra Pearl Jamsida. Den heter Shut your mouth ,det finns hur mycket godis som helst för en PJfan.

New Dark AgesMedeltiden är tillbaka enligt Bad Religion. Lysande låt, lysande text och lysande video.

Årets musikupplevelse

November börjar närma sig sitt slut, otroligt skönt för det är den överlägset tråkigaste månaden på året. December, listornas månad, känns mycket bättre.Jag tänkte lista bästa album, låtar och lite annat här på bloggen. Börjar med årets musikupplevelse.

Bästa konsert var för mig Smashing Pumpkins i somras. Det var så otroligt skönt att höra alla gamla favoritlåtar i bra versioner. Förra gången jag såg dem var i Roskilde för 10år sedan och då var jag grymt missnöjd. I år levererade de allt jag hoppats på, även om det hade varit kul att sett D´Arcy och Jame Iha istället för det nya kompbandet.

Årets enskilda musikupplevelse kan vara en låt, en textrad, ett riff eller vad som helst egentligen.
 I år upplevde jag det på Annexet i Stockholm. Avslutande låten Mannen i den vita hattenKents konsert. Finns det någon låt som passar bättre att avsluta med än just den? De fick till en fantastisk version av låten. De extra textraderna som inte är med på albumet Du och jag döden lyfter låten ytterligare. Här är min favorit:

Jag hatar sångerna jag skrivit
Jag hatar allt jag nånsin sagt
och jag hatar den jag blivit
när jag trott att jag haft makt
Jag hatar klyschorna jag spridit
på sång och dans och sprit
Man kanske borde ta sitt liv nu
men jag trivs ju så bra i min svit
Älskling,vi ska alla en gång dö 

Gädjande är också att de kommer till Västerås i februari, de har inte spelat här sedan Isolaturnén tror jag.

Jake E. Lee shredsDet här är helt sanslöst roligt tycker jag. Jake E Lee håller på med ett fantastiskt dåligt solo och runt runt i bakgrunden springer Ozzy och klappar händerna. Ozzy är priceless i det här klippet!

2000-taletTa och kolla in Kens nya skiva Äntligen hemma om ni inte redan gjort det. Ken är överlägset Sveriges bästa rappare. Här är låten 2000-talet.

Angel down

När jag gick i 7:an tror jag det var så slog Skid Row igenom. Jag älskade stora delar av plattan, framförallt 18 and life och Youth gone wild. Uppföljaren Slave to the grind hade också sina ljuspunkter men efter det har jag aldrig ens tänkt på SR. Förra veckan fick jag syn på Sebastian Bachs soloalbum Angel down. Har lyssnat igenom plattan ett par gånger och den blandar och ger. Det mesta är inte så bra, jag har ju egentligen lämnat den här genren av musik. Några låtar är dock mycket bra t ex. You don´t understand som jag formligen älskar trots UFO/Maiden gitarrerna som jag har så svårt för. Powerballaden Falling into you får en att minnas ljushallsfesterna från högstadiet(med både skräck och förtjusning!) Det är också ganska befriande att höra Axl Rose på tre av låtarna(Aerosmithcovern Back in the saddle är bäst), han låter precis som han alltid gjort. Man undrar vad han hade åstakommit om han inte fastnat med Chinese Democrazy i, vad är det nu, 10års tid.
Slutintrycket är trots allt att det är en ganska bra platta, mest för att den får en att minnas varför man gillade den här typen av musik när man var tonåring. En trea av fem möjliga kanske.

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se