Paus

Jag tar en paus från bloggandet ett tag. Har inte haft tiden senaste veckorna. Vi får se om jag tar upp det om några månader.

Skööön seger

En sådan här dag är det gott att vara VIKare. Västerås krossade Björklöven med 7-2 ikväll och det kunde ha blivit fler mål åt båda hållen. De två första perioderna var de roligaste jag sett på flera år. Det var total anfallshockey och extremt högt tempo för att vara Allsvenskan. 2-1 efter första var i underkant, VIK hade bl a två stolpträffar och ett tveksamt underkänt mål(domaren stod bra placerad så jag antar att det var rätt). I andra lossnade det ordentlig och Västerås gick loss till 6-1. Sista perioden blev mer avslagen. Skotten i sista 1-18 i Björklövens favör, hur den som räknat kom fram till det vet jag inte men det låter märkligt.

Hoppas VIK kan fortsätta spela som idag, då blir det extremt svårslagna. En rolig nyhet är också att Brynäs Rickard Gynge skrivit på för Västerås, då blir man ännu starkare framåt.

Dagens låt 25/10

 

Världens bästa låt just nu

The Hives-You dress up for armageddon

Hives i Annexet

The Hives spelar i Globens Annex 4:e december. Det är dags för mig att se dem då. Jag var ju lyrisk över albumet för en vecka sedan och jag tycker att det är ännu bättre nu. Kan tänka mig att låtarna lyfter ytterligare live.

Dagens låt 24/10En nästan perfekt låt. Riktigt ös, bra text och skön refräng.

Courtney Love-Mono

Dagens låt 23/10Alice in chains-Bleed the freak

London eller toalettstol?

Det har gått för mina mått mätt kusligt bra på spel på sistone. Fick in 5000 i helgen. Glad i hågen berättade jag det för min sambo som förstås blev jätteglad. Jag skulle precis föreslå en weekend i London när hon säger: "Perfekt! Då kan vi köpa nya grejer till badrummet, jag vet precis vilka vi ska ha." Yes, liksom....

Än är inte sista ordet sagt. Jag brukar fråga Vad är roligare London eller en toalettstol? Så jävla gamla har vi väl inte blivit än? Hon kommer ge sig...

Dagens låt 21/10En mycket bra låt från ett utmärkt album(Baby 81).

Jag tycker refrängen låter som något Seattlerelaterat, kommer inte på vad. Kanske tidiga Foo fighters?


Black rebel motorcycle club-Weapon of choice


Favoritlåtar 21/10-07

Kent-Columbus, Ensammast i Sverige
The Hives-Return the favour, You dress up for armageddon
Radiohead-House of cards
Pearl Jam-Life wasted(Live)
The Weakerthans-Tournament of hearts
Arcade fire-Intervention
Mark Knopfler-Let it all go
Lars Winnerbäck-Jag fattar ingenting

Dagens låt 19/10Varför kan inte Pavement återförenas?

Pavement-Carrot rope

Konserter

Jag var och hämtade ut biljetterna till Melodifestivalen idag. När jag ändå var där passade jag på att köpa lite konsertbiljetter till mig själv också. Jag hade ett presentkort som inte blivit utnyttjat så det fick bli tre konserter.

Först ut är Moneybrother på torsdag. M levererar alltid live, alltid sevärt. Synd bara att den inte kan få till ett riktigt album också. Läste en intervju med Wendin idag där han beskriver sin musik som gubbrock med damp.

En vecka senare är det dags för Sahara Hotnights. Jag gillar Hotnights men är mest nyfiken på förbandet Hästpojken. Jag har bara hört en låt, Shane MacGowan, men den är ju lysande. Bad Cash quartet var bra, så Hästpojken borde ju vara helt ok också.

Sist men inte minst köpte jag också biljett till Lars Winnerbäck som kommer hit om ungefär en månad. Det blir debut för mig när det gäller Winnerbäck, har aldrig sett honom live.

Konserter lättar alltid upp i höstrusket.

Never seen the light of day

image5
Lyssna på Mando Diaos nya album Never seen the light of day här. Det låter lite annorlunda än vad man är van vid. Får se vad man tycker efter några lyssningar. Jag tror jag kommer gilla det.

Dagens låt 18/10Isaaks bästa låt.

Chris Isaak-Somebody´s crying

Årets omslag? ja!Årets album? ja, mycket möjligt!

image2

Det här är det absolut bästa omslag jag sett i år. Har äntligen lyssnat på albumet nu och jag gillar det starkt. Höjdarna på skivan är precis hur bra som helst. Jag kan inte sluta lyssna på plattan. Sämst är Pharellsamarbetet T.H.E.H.I.V.E.S och Giddy up, annars låter det oväntat bra. Det här är överlägset det bästa de gjort hittills. Fan va kul! Det här var precis vad jag hoppats på+ en hel busslast till. Nu måste jag se till att gå på en konsert med dem också.

Höstens album helt klart

Bästa spår: Return the favour, Try it again, Well allright och You dress up for armageddon

Hysteri

Jag har nu på morgonen suttit och försökt få tag på biljetter till Melodifestivalen som kommer hit till stan 16februari. Min sambo och min mamma ska gå och eftersom jag är pappaledig föll det på min lott att få tag i biljetter.

Det var inte det lättaste, ticnets sida var minst sagt överbelastad. Jag loggade in 08.37, fick vänta 15minuter på att överhuvudtaget komma in till bokningen som startade kl.09.00. Biljetterna tog helt slut 09.12, har en kompis som kom in 09.15 och blev utan biljetter.

Jag fattar inte hur det kan vara en sådan hysteri. För det första är biljetterna svindyra, de till Västerås deltävling går lös på 445kr/st. Finalen lär väl vara ännu dyrare misstänker jag. Visst, jag tittar väl också på TVsändningarna, men jag skulle aldrig drömma om att betala 445kr för att se det live. Det är ju sällan, för att säga aldrig man ser något man tycker riktigt mycket om och pausunderhållningen är ju ännu sämre.

Vidare så förstår jag inte hur folk kan sitta 40min och vänta framför datorn innan man kommer fram och kan beställa biljetter. Alla kan väl inte vara arbetslösa/föräldralediga? Vad har man för jobb om man kan göra så?

Dagens låt 17/10Ännu en gammal hjälte, Matthew Sweet.

Matthew Sweet-Sick of myself

Västerås blev utspelat

VIK hade inget att hämta i Ejendals arena igår kväll. Leksand var alldeles för bra. Hade Västerås gjort mål på någon av de chanser man hade första 15 hade kanske sett annorlunda ut, men när Bergenström gjorde 1-0 25s före periodslut kändes det som att det var kört.

Andra perioden kör Leksand över VIK fullständigt, 10-0 i skott, har det någonsin hänt att VIK inte fått iväg ett enda skott under en period? Jag tror inte det.


I tredje kommer Västerås tillbaka skapligt och Henrik Nordfeldt gör 1-3 i pp2. Man har även ett gyllene läge att göra 2-3 strax efter men man kommer inte närmare än så. Leksand vinner välförtjänt och kunde ha vunnit med något mål till. Västerås ser oroväckande tama ut, spelet i egen zon är riktigt uselt. Bäst i VIK var målvakten Thalberg som inte hade mycket till hjälp av utespelarna.

I övrigt kommer man minnas timeouten som Västerås tog i tredje. Tornberg var fullständigt oxtokig och stod bara och skrek i 30s. Han skrek att de såg ut som skolpojkar och vek ned sig hela tiden. Själv hade jag önskat något mer konstruktivt i det läget, men efter timeouten såg de ut att vara lite mer på hugget så det kanske fungerade.

Bofors hemma på söndag, då blir det tre poäng igen.


Det stora skivslaget

I tidningarna kan man läsa om "Det stora skivslaget". Kent och Hives släpper sina album samma dag. Att ens tala om strid är ju rent löjligt. Kent säljer väl mer än 100000fler skivor än vad Hives gör i Sverige.

Tillbaka till samtiden har jag ju redan köpt och den växer så det knakar för varje lyssning. Jag var väldigt skeptisk efter singeln Ingenting, men Kent har gjort en kanonplatta igen. Det är bara 2-3spår som inte håller måttet tycker jag, jag var rädd för att det skulle vara många fler.

Jag är rätt nyfiken på The Black&White album också. Gillar singeln Tick tick boom, särskilt när man spelar den på löjligt hög volym. Jag har väl aldrig gillat ett Hivesalbum fullt ut men jag är säker på att jag kommer tycka om en del låtar. Hives är nog också det band jag helst skulle vilja se live om jag fick chansen(har inte sett dem än).

Dagens låt 16/10Undra om filmen Watership down är lika bra som man minns den. Jag tror det är en sån där film man inte ska se om, för jag är rädd att jag blir besviken. Eller så är den ännu bättre nu för att man kanske förstår saker man inte gjorde då.

Art Garfunkel-Bright eyes

Den här killen kan skjutaVilket mål!

Dagens låt 15/10Eddie Vedder och Mark Seymor-Throw your arms around me

En poäng mot AIK

En ganska dålig match. VIK borde avgjort i andra och gått ifrån med tre mål minst, men AIKkeepern var duktig och VIK ruskigt ineffektiva.
Nu börjar det känns det som, nu möter man alla bra lag inom en tvåveckorsperiod. Får se hur Västerås står sig, jag är lite orolig måste jag säga. Start imorgon med Leksand borta som kan ses i TV4sport.


Dagens låt 14/10Sista resan skriver att Hellacopters lägger av. Tråkigt att höra, men Hellacopters är för mig ett sånt där band som jag vill gilla mer än vad jag gör. Deras höjdpunkt var albumet High visibility som var ett riktigt kanonalbum. Dagens låt är hämtad därifrån

The Hellacopters-No song unheard

Dagens låt 13/10Idag är Bad Religion ett homogent band som har roligt tillsammans. Det har inte alltid varit så. På 90talet var splittringen total mellan gruppens gitarrist och låtskrivare Brett Gurewitz och resten av bandet.  Det slutade med att Gurewitz hoppade av bandet. Det var en hel del skitsnack mellan Brett och framförallt Jay Bentley och BR släppte ett samlingsalbum där det sägs att de valde bort en hel del låtar bara för att de var skrivna av Mr Brett. Gurewitz kontrade med att starta ett nytt band, Daredevils, som släppte singeln Hate you. Hate you handlar om Jay Bentley som spelar bas i BR. Inför BRalbumet The New America var de dock skapligt sams igen och Brett var med och skrev en låt till albumet. När det var dags att släppa nästa album, The process of belief, var han med i bandet igen. Han hinner dock inte vara med på turnéerna eftersom han äger skivbolaget Epitaph records.

Daredevils-Hate you

words and music

Om ni läst den här bloggen så har ni förmodligen sett att jag, när jag beskriver hur bra jag tycker en låt är, ofta skriver att låten har en fantastisk text. Om en låt ska bli något mer än bara en bra låt krävs det oftast att den har en text som jag antingen kan känna igen mig i, eller låter väldigt vackert. Jocke Berg är en favorit, Jarvis Cocker en annan.
Lustigt är att de har helt olika syn på det här med texter. Cocker är alltid noga med att text är en sak och musik en annan, båda två står sig lika starkt var för sig. Tillsammans ska de passa ihop, texten höjer låten men man ska inte tänka för mycket på den när man lyssnar på låten. Pulp hade alltid med följande text i bookleten "Please do not read the lyrics whilst listening to the recordings"

Berg skriver följande på Kents forum
"Texten är det viktigaste som finns när jag skriver texter. Musiken är det viktigaste som finns när jag skriver musik, men jag gillar inte den allmänna missuppfattningen om textförfattande i allmänhet.
En bra text ska inte kunna stå av sig själv utan musiken och rösten. Den ska falla platt.
Den ska inte separeras från musiken för det är som att ta bort varje...tonfall, uttryck och själ och känsla."
Han menar alltså att symbiosen mellan texten, rösten och musiken gör låten. Jag förstår hur han menar, men hans texter om några står sig utan musik också. T ex det här utdraget ur Ensammast i Sverige:
och jag drog med dig i mitt fall
och sen gled jag bara undan
så förlåt, förlåt för allt
för min förbannade kluvna tunga
jag har ett foto någonstans
där vi är drottningar och kungar
nu ligger bilder överallt
där gamla ansikten är unga
och jag har letat som besatt
efter känslor som är försvunna

Den texten faller knappast platt utan musik, skulle kunna vara en vacker dikt om ett kraschat förhållande och förlorad kärlek. Uttrycket, själen och känslan finns ju där utan musiken.

Sedan finns det ju många exempel på där texten gör hela låten. Ett exempel är Winnerbäcks fantastiska Söndermarken som inte är något musikaliskt mästerverk men en helt underbar berättelse som man vill höra om och om igen.

Jag tror alltså att texten är viktigare än musiken om låten ska bli en riktig favorit, men det beror lite på vilken genre det är.

Tillbaka till samtiden

Jag införskaffade Kents nya idag, köpte den på ICA Maxi av alla ställen. När jag tänker på det har jag nog köpt alla deras skivor första dagen de kom ut förutom debuten då jag inte lyssnade på dom. Albumet låter helt ok. Gitarrerna är borta men melodierna är kvar. Det finns några riktiga höjdare på plattan och det finns några som jag kommer skippa förbi. De spår som känns bäst är Columbus, Generation ex och avsutande Ensammast i Sverige. När Kent låter som de gör i just de spåren finns det inte många på den här planeten som är bättre. Önskar bara att det fanns fler riktigt bra låtar, men det kanske kommer efter fler lyssningar. Jag tror faktiskt det, skönt för jag var lite orolig efter singeln Ingenting.

Dagens låt 12/10Min favorit låt av Brad

Brad-The day brings

Radiohead och skivlyssning i allmänhet

Igår trodde jag inte att jag skulle orka med In rainbows, men imorse var jag rätt nyfiken på att se hur det fungerar med nedladdningen från hemsidan. Jag betalade 3£ och fick albumet, allt gick väldigt smidigt. Vet inte vad jag tycker om hela albumet än, det känns som ett sånt som kräver ganska många lyssningar innan det sitter.

Just sådana album är ju de som brukar hålla längst, men nuförtiden ger jag sällan grupper den chansen. Trist egentligen hur det har ändrats hur man lyssnar på musik. Nu är det ju mest låtar som gäller. Jag tycker det är jättetråkigt för det finns inget härligare än gedigna album där man kan texten utantill i varje låt. Det är ju främst ens gamla favoritgrupper som får den chansen numera. I höst finns det två sådana album(Daugava och Kill to get crimson), inte för jag kan texterna utantill, men de flesta låtarna håller. Låtarna tillsammans gör att det blir en större upplevelse än låt för låt för sig.

En favoritlåt har jag dock redan fått från In rainbows, nämligen House of cards, kolla upp den även om ni inte orkar med hela albumet.


Dagens låt 11/10Här är en låt som jag aldrig tröttnar på.

The Solution-I have to quit you

Storseger mot Nybro

VIK vann sin sjätte match för säsongen igår, och man vann rejält med 7-2 mot Nybro. Skönt med en riktig urladdning, rapporterna säger att de genomförde matchen prickfritt. Man har nu spelat 8matcher och gått poänglösa från isen i endast en match. Härnäst väntar AIK hemma på söndag, sedan kommer ett knippe tuffare matcher som inleds med Leksand borta. Då är det dags att bekänna färg för gulsvart som haft en lugn och skön resa med ganska enkelt motstånd såhär långt.

Dagens låt 10/10Radiohead var mitt favoritband en gång i tiden. Jag rankar fortfarande The bends som ett av 90talets bästa album. Det är dock väldigt länge sedan jag lyssnade på Radiohead, säkert 4-5år sedan. Ikväll satt jag och slökollade på den utmärkta kanalen MTV2 och de hade en special med Radiohead med anledning av att de släpper sitt nya album In Rainbows idag. Albumet kan man köpa via deras hemsida och man väljer själv hur mycket man betalar! Vilken briljant idé! Jag blev faktiskt sugen på att höra mer Radiohead, tror inte jag orkar med nya plattan, men jag ska definitivt ta fram The bends igen.

Radiohead-Fake plastic trees

Dagens låt 9/10En av årets skönaste låtar

Ocean Colour Scene-I told you so

Favoritlåtar 9/10-07

Eddie Vedder-Society
Mark Knopfler-Let it all go, Heart full of holes
Weakerthans-Tournaments of hearts
Babyshambles-Delivery, You talk, There she goes
Mando Diao-If I don´t live today..
Jayhawks-Smile
Thåström-Sönder Boulevard
Manic Street Preachers-Bright Eyes

Dagens låt 8/10"Black coat, white shoes, black hat, cadillac, yeah!"

Rancid-Time bomb

Seger igen

VIK vann ganska enkelt mot Sundsvall igår. Rasmus Olheden, grovjobbaren, gjorde två mål. Olheden är en av VIKs bästa och viktigaste spelare som gör skitjobbet varje match. Kul att han fick kliva fram och göra två mål varav det sista var ett riktigt klassmål. 19årige David Lidström var bäste back och 37årige Stefan Hellkvist ser piggare ut i sin nya omgivning. Nu ligger VIK tvåa i tabellen och härnäst väntar Nybro borta på onsdag och AIK hemma på söndag.

Dagens låt 7/10En gammal klassiker

Bad Religion-American Jesus

Skön cover

Lyssnade på P3 i bilen idag och fick höra en skön cover. Lillasyster gör en cover på Rihannas Umbrella. Ni hittar den här.

Dagens låt 6/10Världens bästa svenska artist Håkan Hellström med Brännö Serenad

Arcade fire

Gruppen som kanske gjort årets starkaste album Neon Bible har släppt en sak på sin hemsida idag. Det är en typ av musikvideo men man klickar själv på skärmen för att olika saker ska hända. Jag har nog inte fattat fullt ut vad det går ut på än. Någon som vet kanske?

Dagens låt 5/10Det var ett tag sedan det var hiphop som dagens låt. Idag är det dags.

Bubba Sparxxx-Deliverance

Eddie och Bruce

Om ni går in och läser nyheten om Green River som jag skrev om i förra inlägget, glöm för guds skull inte att ladda ner det här från samma sida. Eddie Vedder och Bruce Springsteen gör fyra låtar ihop, Better man, My hometown, No surrender och Darkness on the edge of town. Ljudet är väl inte det bästa, men låtarna är ju helt underbara.


Green River återförenas

Här är en nyhet som inte engagerar många kan jag tro. Det är väl endast grungefanatiker som bryr sig. Jag har aldrig lyssnat aktivt på GR men de är ju ett fundament i grungens historia. Man kanske ska borsta av dammet på plattan jag har och ge den en lyssning, vem vet´, man kanske gillar det bättre nu.

Dagens låt 4/10Dags för grunge igen

STP-Sex type thing

Suddenförlust och Tornberguttalanden

Gårdagens match mellan Borås och VIK var riktigt dålig. VIK såg rent loja ut. Nu har man spelat 6matcher utan att vara bra egentligen en match. Något som börjar irritera mig är Tornbergs uttalanden efter matcherna. Efter matchen igår sa han ungefär att han var nöjd att ta en poäng mot ett så bra lag som Borås. Ok, om de hade varit nöjda med en pinne mot Frölunda, men Borås... Efter kvalförlusten i våras mot Nyköping hyllade han laget efter den pinsamt dåliga insatsen hemma och sa att Nyköping var ju ett mycket bra lag, samma lag som VIK slagit 3gånger av 3 i serien. Nu är det ju så att Tornberg förmodligen inte alls är nöjd, men han kör med att alltid stötta laget utåt, kritik sköter de i omkädningsrummet. Det tycker jag visserligen är bra, men det blir rent löjligt när han säger att de är nöjda med en poäng mot Borås. Hade de kommit upp i någorlunda standard hade de vunnit matchen rätt enkelt igår.
Men men, nya tag mot Sundsvall på söndag

Dagens låt 3/10Videon är vansinnigt kass, låten är vansinnigt bra!

Motley Crue-Kickstart my heart

Snälla!!

Idol har knappt börjat och redan är man överöst med såna här artiklar. Hur ska man stå ut? När är det final? Snälla snart!

hockeymusik

En av nackdelarna med att gå på hockey så mycket som jag gör är att man får utstå en hel del kass musik mellan bytena. Musiken är till för att få fart på publiken. En vanlig dag får man höra den gräsliga "Put your hands up in the air" ca 10ggr, E-type, Pandora och ja, ni fattar.
Döm om min förvåning när jag var i Rocklunda(eller ABB Arena som den heter nuförtiden) i söndags så spelade de Nirvana, Pearl Jam, Kiss och Motley Crue istället för den där skiten som brukar spelas. Riktigt härligt. Best of both worlds, VIK på isen och Pearl Jam i högtalarna.
Nu var det ju inte bara rosor, VIKlåten(ni vet Kom hem med Barbados fast med annan ganska kass text och ett taffligt försök att få det låta som hårdrock) spelades om och om och om igen. Dessutom tycker jag man kan kräva lite mer känsla, när klacken dragit igång en ramsa så behöver man ju inte dra på musiken.  Jag förstår att de blir less. Men men...man kan ju inte få allt här i livet.


Dagens låt 2/10En av årets bästa låtar. En av de grupper jag helst skulle vilja se live om jag får chansen.

The good, the bad& the queen-Green fields

Babyshambles

Jag sprang på ännu ett givet köp idag, Babyshambles. Hörde singeln Delivery och den låter skönt Kinksaktig och jäkligt bra. Jag har dessutom hört från folk som redan laddat ned albumet Shotter´s Nation att det låter som det ska. SN släpps på onsdag.


Seger igen

VIK vann igår igen. Denna gång hemma mot Nyköping med 6-4. Det var verkligen ingen kanonmatch och nu har man lyckats vinna 4av5 matcher utan att spela bra någon gång egentligen. Det kanske är ett tecken på att det kan bli riktigt bra när man får ordning på grejerna. Patrik Berglund gjorde årsdebut i VIK efter utflykten i St. Louis. Han var väl ok, gjorde bland annat ett riktigt snyggt mål. Jag är dock tveksam till att spela Hellkvist-Berglund-Juhlin i samma kedja. Framåt är det en fröjd för ögat, sanslöst starka, men defensivt är de direkt dåliga. Det kan straffa sig mot de bättre lagen i serien.
På onsdag har hela Sverige chansen igen att se VIK då TV4sport sänder bortamatchen mot Borås.

Dagens låt 1/10Min favoritlåt av J Mascis, Take a ride at the sun

The Weakerthans

Jag älskar när man blir glatt överraskad. Jag tror det var 2000 och jag var ner på stan för att leta efter en skiva. Jag kommer inte ens ihåg vilken det var. När jag stod där och bläddrade bland albumen fick jag syn på en lapp på ett cdomslag. Albumet beskrevs på ett sätt som gjorde att jag köpte det trots att jag aldrig hört talats om bandet. Det var The Weakerthans andra album Left and leaving och det visade sig vara ett riktigt lyckat köp. Jag tar fortfarande fram det då och då.
Idag fick jag se att de släppte ett nytt album förra veckan som heter Reunion Tour. Man kan ladda ned smakprov på Epitaphs hemsida. Jag läser vidare att albumet hyllas i USA. Det blir ett givet köp!

Här är en låt från förra albumet
The Weakerthans-Psalm for the Elks Lodge last call

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se